Search
  • АСК Феникс АМС

Феникс Куп

Во периодот од 18 до 22 Август 2019 година, за прв пат во Македонија ќе се одржи силен меѓународен турнир за девојки родени 2005 година и помлади.

Турнирот е организиран по највисоките меѓународни стандарди, а се очекува на истиот да се натпреваруваат ракометни тимови од Македонија, Црна Гора, Романија, Србија, Хрватска...

Во организацијата на турнирот се вклучени повеќе од 50 доброволци кои скоро една година работат на обезбедување на беспрекорни услови за натпревар и забава на Феникс Куп.

До сега соработката со Феникс Куп ја потврдија Општина Битола, Министерство за Економија на РСМ, Агенција за промоција и развој на туризмот на РСМ, како и неколку приватни компании за кои јавноста ќе биде дополнително информирана.
3 views0 comments

© 2019 by ASK Feniks AMS

Ignjat Atanasovski 17 - Vero 4, lokal 3, 7000 Bitola, Macedonia

  • ASK Feniks AMS - Twitter
  • Feniks AMS-LinkedIn
  • Feniks AMS - Facebook